Hotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja Romantyczna

Kameralna, elegancka i przytulna restauracja. Nawet smakosze o delikatnym podniebieniu docenią kunszt kulinarny szefa kuchni Bartosza Budnika, który już niejednokrotnie został doceniony przez gości i prawdziwych smakoszy.
Dania przygotowywane są bezpośrednio w restauracji i klienci mogą naocznie śledzić cały proces gotowania.
Potrawy są bardzo wykwintne, przygotowywane z produktów o bardzo dobrej jakości.
Jest to pierwsza restauracja w Polsce rekomendowana przez Slow Food Polska.
A oto menu kolacji (przykład):

Przystawka
Duszone ślimaki w maśle cebulowo czosnkowym podlane białym wytrawnym winem z siekaną nacią.
Zupa
Bursztynowy rosół z perlicy z lanymi kluseczkami i lubczykiem.
Danie główne
Pieczone jagnię omaszczone pudrem z liści laurowych wzniesione postumentem z grzybów ze słonecznikiem bulwiastym podane z sosem lawendowym.
Deser
Śliwki węgierki kandyzowane miodem, nadziewane aromatem goździków w asyście syropu jeżynowego.

Poezja smaków!!!

Po posiłku warto pospacerować (np. z kijkami nordic walking) po okolicznych, pięknych Wzgórzach Dylewskich.

Hotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja RomantycznaHotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja RomantycznaHotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja RomantycznaHotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja Romantyczna
Hotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja RomantycznaHotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja RomantycznaHotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja RomantycznaHotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja Romantyczna


powrót do listy
REPORTAŻE
» Nadmorska sielanka
» Magia Mazur Zachodnich
SMAK TRADYCJI
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
» Cudne Manowce - restauracja w Olsztynie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» MAZURY ZACHODNIE
» Sielska Warmia
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Visit Olsztyn. Nocujesz - zyskujesz!
» Jubileuszowa zabawa w Białce Tatrzańskiej!
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło