Hotel SPA Dr Irena Eris - Restauracja Romantyczna
Kameralna, elegancka i przytulna restauracja. Nawet smakosze o delikatnym podniebieniu docenią kunszt kulinarny szefa kuchni Bartosza Budnika, który już niejednokrotnie został doceniony przez gości i prawdziwych smakoszy.
Dania przygotowywane są bezpośrednio w restauracji i klienci mogą naocznie śledzić cały proces gotowania.
Potrawy są bardzo wykwintne, przygotowywane z produktów o bardzo dobrej jakości.
Jest to pierwsza restauracja w Polsce rekomendowana przez Slow Food Polska.
A oto menu kolacji (przykład):
Przystawka
Duszone ślimaki w maśle cebulowo czosnkowym podlane białym wytrawnym winem z siekaną nacią.
Zupa
Bursztynowy rosół z perlicy z lanymi kluseczkami i lubczykiem.
Danie główne
Pieczone jagnię omaszczone pudrem z liści laurowych wzniesione postumentem z grzybów ze słonecznikiem bulwiastym podane z sosem lawendowym.
Deser
Śliwki węgierki kandyzowane miodem, nadziewane aromatem goździków w asyście syropu jeżynowego.
Poezja smaków!!!
Po posiłku warto pospacerować (np. z kijkami nordic walking) po okolicznych, pięknych Wzgórzach Dylewskich.
|