Zupa - krem kalafiorowy

krem ma jedwabistą konsystencję i doskonale rozgrzewa.

Składniki:
1 kalafior
1 l bulionu
½ pora
1 pietruszka
2 łyżki śmietany
50 g płatków migdałowych
50 g żurawiny
Koperek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Do bulionu dodać oczyszczone warzywa i ugotować do miękkości, całość zmiksować, dodać przyprawy i śmietanę. Uprażyć migdały na suchej patelni i dodać do kremu. Koperek posiekać i razem z żurawiną dodać do kremu.





Zupa - krem kalafiorowyZupa - krem kalafiorowyZupa - krem kalafiorowy


powrót do listy
REPORTAŻE
» Podziemna przygoda
» Nadmorska sielanka
SMAK TRADYCJI
» Opole ze smakiem
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» Trzebiatów i Mrzeżyno
» Brwinów - z wizytą w ogrodach marzeń
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Moja pasja do podróży i… pieczątek – historia nietypowej kolekcji
» Z miłości do sztuki i natury
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło