Sałatka z fetą

Orzeźwiającą sałatka to świetna przekąska na letnie dni.

Składniki:
1 mix sałat
¼ małego arbuza
1 opakowanie sera feta
SOS: 2 łyżki oliwy np. z winogron (lekka, delikatna i aromatyczna), kilka kropel cytryny, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania

Do sałaty dodać pokrojony w kostkę ser feta oraz pokrojonego również w kostkę arbuza (bez pestek), wymieszać i polać sosem. Można dodać natką pietruszki lub kolendrę.

Uwaga: przed podaniem sałatkę trzeba koniecznie schłodzić w lodówce (ok. 20 minut).

Sałatka z fetą


powrót do listy
REPORTAŻE
» Bielsko-Biała zachwycająca perła Beskidu Śląskiego
» Grodzisk Mazowiecki – przez pięć dni stolicą kultur świata!
SMAK TRADYCJI
» Opole ze smakiem
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» Malbork - nocne zwiedzanie zamku
» Suwalszczyzna
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Dni Bielska-Białej 2025 – Zaproszenie na wielkie święto miasta kultury!
» Grodzisk Mazowiecki stanie się stolicą kultur świata !
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło