Sałatka z fetą

Orzeźwiającą sałatka to świetna przekąska na letnie dni.

Składniki:
1 mix sałat
¼ małego arbuza
1 opakowanie sera feta
SOS: 2 łyżki oliwy np. z winogron (lekka, delikatna i aromatyczna), kilka kropel cytryny, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania

Do sałaty dodać pokrojony w kostkę ser feta oraz pokrojonego również w kostkę arbuza (bez pestek), wymieszać i polać sosem. Można dodać natką pietruszki lub kolendrę.

Uwaga: przed podaniem sałatkę trzeba koniecznie schłodzić w lodówce (ok. 20 minut).

Sałatka z fetą


powrót do listy
REPORTAŻE
» Podziemna przygoda
» Nadmorska sielanka
SMAK TRADYCJI
» Opole ze smakiem
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» Trzebiatów i Mrzeżyno
» Brwinów - z wizytą w ogrodach marzeń
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Moja pasja do podróży i… pieczątek – historia nietypowej kolekcji
» Z miłości do sztuki i natury
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło