Jarmark Produktu Lokalnego w Sławie

Majowy weekend kojarzy nam się ze spotkaniami na powietrzu, w miłym towarzystwie i rzecz jasna przy suto zastawionym stole.

Tegoroczny (2-3.05.2015 r.) spędziliśmy w Sławie w woj. lubuskim, gdzie można było zasmakować w oryginalnych kulinariach, ponieważ wystawcy z kraju i z zagranicy oferowali regionalne przysmaki, rękodzieła i tradycyjne specjały.

Jarmark Produktu Lokalnego liczył ponad 40 stoisk, na których można było znaleźć m.in.:

- Chleb (pszenno - żytni z dodatkiem jogurtu) pieczony w starym piecu na liściu kapusty.
- Wędlinę i inne przysmaki z Wilna.
- Lokalne Sery podpuszczkowe z Gospodarstwa Ekologicznego "Agatka".

Dużą popularnością cieszył się ser z pokrzywą.
"Połączenie pokrzywy, która ma dużo żelaza z tłuszczem jest bardzo dobrze przyswajane przez organizm" - mówiła Pani Barbara, właścicielka gospodarstwa.


Jarmark Produktu Lokalnego w SławieJarmark Produktu Lokalnego w SławieJarmark Produktu Lokalnego w SławieJarmark Produktu Lokalnego w Sławie
Jarmark Produktu Lokalnego w SławieJarmark Produktu Lokalnego w SławieJarmark Produktu Lokalnego w SławieJarmark Produktu Lokalnego w Sławie
Jarmark Produktu Lokalnego w Sławie


powrót do listy
REPORTAŻE
» Podziemna przygoda
» Nadmorska sielanka
SMAK TRADYCJI
» Opole ze smakiem
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» Trzebiatów i Mrzeżyno
» Brwinów - z wizytą w ogrodach marzeń
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Moja pasja do podróży i… pieczątek – historia nietypowej kolekcji
» Z miłości do sztuki i natury
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło