Smaki Iławy w Zielonym Zakątku

W centrum miasta można poczuć się sielsko i anielsko.
Poszukując nowych smaków, wystarczy odnaleźć, położony tuż obok malowniczej rzeki Iławki Zielony Zakątek. Miejsce, które ma niesamowity klimat i w którym Gospodarze proponują swojskie specjały.
Wędzony węgorz, sielawa w zalewie octowej, zupa rybna, paszteciki z kapustą i grzybami czy swojska nalewka to tylko kilka specjałów oferowanych przez Gospodarzy: Anię i Mariusza.
"... Mamy jedyną, niepowtarzalną 100-letnią wędzarnię. Najczęściej wędzimy takie ryby jak: węgorz, sielawa, jesiotr. Ważne, aby wędzić do 12 godzin w ciepłym dymie z drewna olchy a pod koniec dodać jeszcze drewno wiśni i gruszki " - mówi Mariusz.

I właśnie wędzonego węgorza docenił między innymi Karol Okrasa, który w tym roku przyjechał do Zielonego Zakątka wraz z ekipą Telewizji Polskiej, by nakręcić tu jeden z odcinków swojego autorskiego programu "Okrasa łamie przepisy”.

Najlepiej wybrać się tu z grupą przyjaciół, ponieważ organizowane są różne imprezy okolicznościowe, najczęściej wieczorki (już nawet weekendy) panieńskie lub kawalerskie. Warto przenocować w jednej z chat drewnianych a miejsc noclegowych jest dla 20 osób.

Jak tylko wszyscy zaczną biesiadować i poczują sielski klimat, to jedno jest pewne - ciężko będzie stąd wyjechać i wrócić do szarej rzeczywistości. A może warto zostać na dłużej ....

Kontakt: profil FB Zielony Zakątek

Smaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym Zakątku
Smaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym Zakątku
Smaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym ZakątkuSmaki Iławy w Zielonym Zakątku

Zobacz też:

» Mazurskie smaki - wykwintnie i nowocześnie w Restauracji Lalo
» W drodze z Iławy do Ostródy

powrót do listy
REPORTAŻE
» Podziemna przygoda
» Nadmorska sielanka
SMAK TRADYCJI
» Opole ze smakiem
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» Trzebiatów i Mrzeżyno
» Brwinów - z wizytą w ogrodach marzeń
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Moja pasja do podróży i… pieczątek – historia nietypowej kolekcji
» Z miłości do sztuki i natury
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło