Restauracja Góralska
W Białce Tatrzańskiej warto zatrzymać się w luksusowym Hotelu Bania **** Thermal & Ski". Do wyboru mamy kilka restauracji, między innymi Góralską, w której Szef kuchni serwuje wyśmienite dania. Nowoczesna sztuka kulinarna połączona z tradycyjnymi smakami lokalnych produktów to idealny mariaż.
Polecam:
Przystawkę – tatar z pstrąga,podany ze szparagami i jajkiem oraz pieczony oscypek otulony boczkiem i polany konfiturą z czarnej porzeczki.
Danie główne – jagnięcina i pierogi nafaszerowane rydzami, salsa pomidorowa i sos porto.
Deser z białej czekolady, krem z bryndzy z sosem oscypkowym i sezonowymi owocami.
Można również zamówić lokalne nalewki, wśród których króluje cytrynówka.
Pracujący tu Kucharze byli wielokrotnie nagradzani, między innymi podczas Festiwalu Moskola w 2015 roku. Przygotowali przystawkę: Moskol na góralskim kawiorze z małżem św. Jakuba w sosnowej emulsji. Na danie główne podali kaczkę sous vide skąpaną w mandarynkowej glazurze na moskalach, w oparciu o grillowaną kapustę pak choi.
Piękne wnętrze w góralskim stylu oraz występy kapel regionalnych sprawiają, że biesiada w tym miejscu ma niepowtarzalną atmosferę.
|