Warsztaty kulinarne 125 m pod ziemią

Sól dodaje smaku - dosłownie i metaforycznie. Jej szczypta wystarczy, by podkreślić charakter potraw oraz... poruszyć wyobraźnię.

W Kopalni Soli w Wieliczce można przekonać się, jak rewelacyjnie smakują wykwintne dania ze szczyptą soli.
Uczestnicy warsztatów kulinarnych w dniach 15 - 16.10 mogli skosztować kiszonek i wyrobów mięsnych, które w tej wyjątkowej scenerii doskonale pieściły kubki smakowe.
Hitem spotkania były nalewki: owocowe, wytrawno - ziołowe, które już kilka miesięcy nabierały mocy. Na zakończenie uczestnicy przygotowali własne trunki z tradycyjną śliwką, wg receptury Szefa Kuchni, które po kilku tygodniach leżakowania staną na świątecznych stołach.

Menu uroczystej kolacji

Przystawka:
Płatki rozbefu suszonego w soli wielickiej z owocowym sosem na rucoli
Zupa:
Zupa żytnia razowa z białym serem wędzonym
Danie główne:
Policzki cielęce w sosie demi glace, kaszotto grzybowe, świeże sałaty
Deser:
Tort Pavlova

Wegetarianie mieli bardzo ciekawą propozycję menu.

Warsztaty kulinarne 125 m pod ziemiąWarsztaty kulinarne 125 m pod ziemiąWarsztaty kulinarne 125 m pod ziemiąWarsztaty kulinarne 125 m pod ziemią
Warsztaty kulinarne 125 m pod ziemiąWarsztaty kulinarne 125 m pod ziemiąWarsztaty kulinarne 125 m pod ziemiąWarsztaty kulinarne 125 m pod ziemią


powrót do listy
REPORTAŻE
» Podziemna przygoda
» Nadmorska sielanka
SMAK TRADYCJI
» Opole ze smakiem
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» Trzebiatów i Mrzeżyno
» Brwinów - z wizytą w ogrodach marzeń
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Moja pasja do podróży i… pieczątek – historia nietypowej kolekcji
» Z miłości do sztuki i natury
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło