Zupa - krem pomidorowy

Składniki:
1 litr bulionu
0,5 l przecieru z pomidorów lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka czerwonej soczewicy
1 łyżka śmietany
Kilka listków bazylii, przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)

Do bulionu należy wsypać soczewicę i gotować ok. 15 minut, dodać przecier pomidorowy i po kilku minutach wszystko zmiksować na gładki krem. Dodać przyprawy i udekorować śmietaną oraz listkami bazylii.
Porcja dla 4 osób.

Zupa - krem pomidorowy


powrót do listy
REPORTAŻE
» Bielsko-Biała zachwycająca perła Beskidu Śląskiego
» Grodzisk Mazowiecki – przez pięć dni stolicą kultur świata!
SMAK TRADYCJI
» Opole ze smakiem
» Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie
KUCHNIE ŚWIATA
» Włoskie smaki
» Restauracja Sardynia w Warszawie
FOTOGALERIE
» Malbork - nocne zwiedzanie zamku
» Suwalszczyzna
PRZEPISY
» Sękacz - tradycyjny przepis
» Tarta śródziemnomorska
NIE TYLKO KULINARNIE
» Dni Bielska-Białej 2025 – Zaproszenie na wielkie święto miasta kultury!
» Grodzisk Mazowiecki stanie się stolicą kultur świata !
O NAS

Uwielbiam smakować życie! Dosłownie! Często podóżuję po Polsce i świecie, fotografuję i poznaję kuchnie regionalne. więcej...

kontakt: biuro@evolution-ev.pl

e-mail hasło